Gå tilbake

Grimelundsveien 4

Grimelundsveien 4 grenser i nord mot det vakre, monumentale Emanuel Vigelands museum i tegl og med kunstnerboligen og atelierbygget i mørkbeiset panel. Herfra faller eiendommen ned langs Grimelundsveien og skråningen mot vest. Det gir beliggenheten en av byens vakreste utsikter mot fjorden i syd og kveldssolen i vest. Fordi tomten ligger på en kolle, åpner utsikten seg også mot byen og soloppgangen i øst.

Et overordet mål for bebyggelsen er at alle leilighetene skal få oppleve utsikten mot fjorden og kveldssolen. Leilighetene ligger derfor i seks hus nedtrappet etter terrenget slik at den øverste bebyggelsen ser over og forbi bebyggelsen foran. Husene danner et kjede rundt et sentralt landskapsrom. Det vil bli lagt betydelige ressurser i landskapsbehandling og beplantning slik at eiendommen vil fremstå grønn og frisk hele året. Store furu- og eiketrær vil gjenskape områdets opprinnelige landskapskarakter.

De seks husene har alle sitt individuelle uttrykk. Arkitekturen får likevel et sterkt felles formspråk og vi har valgt å benytte få materialer for å forsterke uttrykket.

Store vindusflater gjør at alle leilighetene kan få full glede av utsikten og hagen. Takhøyden blir inntil 2,8 meter med høye, innvendige dører. Uttrykket er moderne med et kontinentalt innslag. Under arbeidet med konseptet og fasadeuttrykket spesielt, har oppdragsgiveren vår stadig stilt spørsmålet: «Hvor er vi? Arkitekturen må passe til det stedet vi er.» I søken etter formuttrykk og fasadematerialer har vi latt oss inspirere av Emanuel Vigelands museum. I motsetning til tegluttrykket på museet, der teglen er ekstra stor, har vi valgt en lang og smal tegl som gir et horisontalt uttrykk og med en roligere grå farge.

B5-2-Takoppbygg_teaser_3_Skalert B5-2-Takoppbygg_teaser_3_Skalert