Gå tilbake

Om Pecunia

Forretnings­filosofi

I Pecunia ser vi på utvikling og forvaltning av eiendom som et håndverk. Vi forsøker å utøve håndverket etter noen få og enkle prinsipper: Enkelt, raskt og høy kvalitet i alt vi gjør.

Som eiendomsutviklere og forvaltere betyr dette at vi begrenser antall samtidige prosjekter for å sikre kvaliteten på gjennomføringen. Heller få store prosjekter enn mange små. Det innebærer også at vi bruker mye ressurser på kvalitetssikring og at vi drifter eiendommene våre selv.

Vi tror vår håndverks-filosofi er årsaken til at Pecunia-standard i dag er et begrep i eiendomsbransjen. Pecunia-standard er synonymt med høy kvalitet, gjennomføringsevne og stilsikker smak. Vi er stolte av å ha levert samtlige av våre 320.000 m2 nybygg- og rehabiliteringsprosjekter til avtalt tid.

Forretnings­områder

Pecunia har fire forretningsområder:

  • Kontorutvikling
  • Boligutvikling
  • Eiendomsforvaltning
  • Finansforvaltning

Les mer

Pecunia som bærekraftig eier og utvikler

Vårt engasjement og miljøfokus har stått sentralt gjennom selskapets historie og gjenspeiles i vår eiendomsutvikling og kontinuerlige arbeid for å løfte eksisterende bygg samt sette strenge krav for nye byggeprosjekter.

Les mer

Historie

Pecunia har en tradisjonsrik historie. I Kristiania i 1911 startet grosserer Einar Stange sin handel og produksjon med jern og bygningsartikler. For å sikre tilgang på de naturressursene som danner grunnlaget for tyngre bygningsartikler, tilegnet selskapet seg en rekke teglverk, sandtak og mørtelverk i og rundt Oslo. Etter hvert utviklet Einar Stange AS seg også til å bli et eiendomsselskap, og i 1985 ble eiendoms-virksomheten skilt ut i et eget selskap. Samtidig overtok tredje generasjon. I dag er eiendomsselskapet Pecunia AS en av markedets mest seriøse og anerkjente aktører innen eiendomsutvikling og -forvaltning.

Åpenhetsloven

Pecunia skal bidra til en bærekraftig utvikling og jobbe aktivt for å ivareta grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold. I tråd med Åpenhetsloven skal vi gjennomføre aktsomhetsvurderinger og rapportere på vårt arbeid på dette området.

Pecunia – Redegjørelse Åpenhetsloven 2023

Henvendelser vedr. Pecunia og Åpenhetsloven kan sendes til mo@pecunia.no